Logo OKSV

OKSV 1 - V.V. Achates 1 (afgelast)

3 december 2017

4G: Juliana Mill haalt hard uit tegen Herpinia, Achilles Reek stunt tegen Constantia

Bron: Kliknieuws

Het was het weekend van de verrassingen in de vierde klasse G. Koploper Constantia verloor met 1-3 van Achilles Reek en medekoploper Herpinia ging hard onderuit tegen Juliana Mill: 5-0. SDDL profiteerde en klimt door de 3-2 winst op SES naar de tweede plek in de vierde klasse G.

Achilles Reek-trainer Marco Benneheij was trots op zijn ploeg na de 1-3 overwinning op Constantia. "Een zeer terechte en mooie overwinning. We zitten in een goede flow." De Reekenaren staan gedeeld vierde, maar de trainer wijst Kliksport op een ander feitje. "Degraderen kan bijna niet meer." Achilles Reek opende vijf minuten voor rust de score door Noah van Deijne. Na 55 minuten werd de score verdubbeld door een eigen goal. De aansluitingstreffer in de 64ste minuut betekende dat de spanning weer volledig terug was. Tien minuten voor tijd was het echter beslist door een schot van Rob van der Wijst: 1-3.

Juliana Mill - Herpinia
Herpinia was in het eerste kwartier de betere partij, maar kwam na 13 minuten wel op achterstand. Het was Jelle Staal die een voorzet vanaf rechts binnen kon lopen. Vier minuten later moest diezelfde Staal naar de kant toen hij volgens de scheidsrechter natrapte. Ondanks de numerieke minderheid maakte Juliana Mill er zes minuten voor rust ook 2-0 van. In combinatie met Tom Heerbaart was het Camiel van Geenen die met een lage schuiver in de linkerbenedenhoek binnen schoot. Ook Herpinia moest nog voor rust met tien man verder. De arbiter zag dat Tom van Zuijlen zijn tegenstander sloeg/duwde en rood was het gevolg. "Zowel deze rode kaart als die van Juliana Mill hebben beide clubs niet gezien. Ze gaan geschorst worden, maar toch vreemd dat niemand een overtreding waarneemt?", aldus Herpinia-trainer Frank Kusters. In de tweede helft was Juliana Mill met de vele snelheid voorin vlijmscherp in de omschakeling. In de vijftigste minuut was het Justin Jacobs met de beslissende 3-0. Doelman Johan van Griensven keepte sterk, maar kon niet voorkomen dat het door goals van Justin Jacobs en Tom Gerrits nog 4-0 en 5-0 werd. Tussen de laatste twee goals kreeg Ivo van Aalst nog zijn tweede gele kaart. "Het was een complete offday van ons", was de duidelijke reactie van Kusters. Volgens de Bosschenaar -die afgelopen week zijn contract verlengde bij de Herpense club- is er dit seizoen geen uitgesproken titelkandidaat in de vierde klasse G. "Er zijn zeven ploegen die dicht bij elkaar staan, waaronder Herpinia. Het gaat zeer spannend worden. Ik heb het woord kampioenschap dit seizoen nog nooit in mijn mond genomen. Mijn doel is om bij de eerste vier te eindigen en mee te doen aan de nacompetitie."

SDDL - SES
SES was de ploeg in vorm en won de laatste vijf wedstrijden met overtuigende cijfers. Vandaag bleek SDDL echter te sterk voor de formatie uit Langenboom: 3-2.
Het was de thuisploeg dat na zo'n twintig minuten op voorsprong kwam. Daan Klievink bereikte Jordy de Looijer en die kopte in de verre hoek raak. Jeroen Zegers tekende acht minuten later, in de 31ste minuut, voor de 2-0. Hij profiteerde van een foutje van de 18-jarige Joris Lukassen en verschalkte de Langenboomse doelman. Daan Klievink leek in de 57ste minuut het duel te beslissen door de 3-0 binnen te koppen. Hierdoor leek de wedstrijd gespeeld. SES-trainer Ton Berens greep in en gebruikte zijn laatste twee wissels om het tij te keren. Dit resulteerde in druk naar voren van SES. Invaller Steef Hendriks maakte twee weken geleden zijn debuut in het eerste elftal en zorgde in de wedstrijd tegen SDDL voor het eerste SES-doelpunt. In een scrimmage wist de A-speler als eerste de bal te bereiken en de bal over de keeper heen te liften. Hierna kreeg SES meer grip op de wedstrijd en drukte het in de laatste periode van de wedstrijd SDDL terug. De aansluitingstreffer kwam van het hoofd van buitenspeler Melvin van den Elzen. SES kreeg niet meer de tijd om nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker, doordat de scheidsrechter een einde maakte aan een koude voetbalmiddag in Demen. SDDL-trainer Antwan van Rijn: "Het was een goede wedstrijd met twee teams die op de aanval speelden. Wij hadden geluk dat we voorkwamen terwijl SES daarvoor kansen liet liggen. Na de 3-0 leek de zege veilig, maar dat was niet zo."

SIOL - DSV 1-3
Het Katwijkse SIOL kon de goede vorm van de laatste weken tegen DSV niet vasthouden. Toch kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op 1-0 door Luuk Maassen. DSV, dat de laatste twee duels winnend afsloot kwam voor rust op 1-1 via Rio Groot. Na rust bleef DSV de bovenliggende partij. Op aangeven van uitblinker Jochem Koopmans brak Lars Veldpaus de wedstrijd open: 1-2. Een driehoekje tussen Rik Groot, Lars Veldpaus en Groot leverde de beslissende 1-3 op. Groot rondde de aanval doeltreffend af.

Vierde klasse G:
SDDL - SES 3-2
Constantia - Achilles Reek 1-3
Juliana Mill - Herpinia 5-0
SIOL - DSV 1-3

1. Constantia 9-22
2. SDDL 10-21
3. Herpinia 9-20
4. SES 10-19
5. Achilles Reek 10-19
6. Juliana Mill 10-19
7. Ulysses 9-18
8. Achates 9-14
9. DSV 10-13
10. SV Milsbeek 9-10
11. SIOL 10-8
12. HBV 9-5
13. Heijen 9-2
14. OKSV 9-0

OKSV - Constantia
DSV - Juliana Mill
SES - Ulysses
SV Milsbeek - SIOL
Achilles Reek - Heijen
Achates - SDDL
Herpinia - HBV

[ Terug ]

Informatie OKSV 1 : [ Elftal ] - [ Nieuws ] - [ Wedstrijden ] - [ Opstelling ]

Competitie : [ Uitslagen ] - [ Alle uitslagen ] - [ Stand ]
 [ Programma ] - [ Indeling ]

Periode : [ Periode 1 ] - [ Periode 2 ] - [ Periode 3 ]

Topscoorders : [ Overzicht ]

Beker : [ Uitslagen ] - [ Alle uitslagen ] - [ Stand ]
 [ Programma ] - [ Indeling ]

© Copyright 2001-2018 - Gemaakt door: Chris Kamps