• 0-4 Jelco Danen (Herpinia 1)
  • 0-5 Luuk Rosmalen (Herpinia 1)
  • 0-6 Jelco Danen (Herpinia 1)

Wedstrijdverslag

OKSV 1 heeft vandaag een thuisconfrontatie afgewerkt tegen Herpinia 1. De krachtmeting werd gespeeld om 14:30 uur.

De wedstrijd OKSV 1-Herpinia 1 eindigde in: 0-6.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen SES 1 op 5 november 2017. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

4G: Constantia wint topper van SDDL, Herpinia en SES halen hard uit in derby's

Bron: Kliknieuws

Constantia won vandaag de topper van SDDL met 2-0. Herpinia is door de ruime derbywinst (0-6) op OKSV tweede in de vierde klasse G, gevolgd door Achates dat met 1-2 won bij Heijen. SES deed vandaag in een andere derby Juliana Mill veel pijn: 0-5. Ulysses won tegen de verhouding in met 0-1 van SIOL. Een grote uitslag bij Achilles Reek tegen HBV: 5-1. Vijf doelpunten vielen er bij SV Milsbeek - DSV: 3-2.

Constantia - SDDL 2-0
Er stond veel op het spel vanmiddag in Wanroij. Wie won zou de eerste plaats bezetten in de vierde klasse G? De eer was voor Constantia. Met 2-0 won het thuis tegen SDDL. Trainer Antwan van Rijn van de Demenaren vond dat Constantia effectiever in de afronding was. "Het veldspel en de kansenverhouding waren in evenwicht." Met zestien punten uit zes wedstrijden is Constantia goed begonnen in de race naar de titel dit seizoen. Volgende week speelt het eveneens een belangrijke wedstrijd. Als het team tegen VV Achates verliest, dan komt datzelfde Achates gelijk in punten te staan.

Juliana Mill - SES 0-5
Vandaag stond een ware derby op het programma in Mill: Juliana Mill - SES. De pot leverde de thuisploeg echter een flinke kater op. Met maar liefst 0-5 walste SES over zijn buurman heen. Na een half uur was de wedstrijd al gespeeld. SES had er toen al drie in liggen. De twee latere goals vielen na de theepauze. Voor SES scoorden Melvin van den Elzen, Gijs Bens, Sebe van Huisseling, Niek Nooijen en Don Straatman. Door de overwinning schiet het team Juliana Mill voorbij op de ranglijst en staat het op een zesde plek.

OKSV - Herpinia 0-6
Herpinia had zondag weinig moeite met OKSV. De thuisploeg -waarbij veel spelers ontbraken met blessures- werd op eigen veld kansloos met 0-6 aan de kant gezet. Ook Herpinia-trainer Frank Kuster miste een vijftal krachten maar zag bij deze wedstrijd weer wat geblesseerde spelers terugkomen, al kwamen ze nog niet in actie. Verder liet de Bossche trainer deze wedstrijd A-junior Mike Janssen debuteren. Jelco Danen was met drie goals de meest opvallende speler. Luuk Rosmalen maakte er twee, Rick Staassen zette de 0-3 op het scorebord. Herpinia-trainer Frank Kusters: "We waren vanaf het begin heer en meester en hebben dikverdiend gewonnen. Ik had wel meer strijd verwacht van OKSV. Wij hebben vandaag mooie goals gemaakt en we blijven bovenin meedraaien."

SIOL - Ulysses 0-1
Ondanks vele kansen heeft SIOL vandaag verloren van Ulysses. Het werd 0-1 in Katwijk. In de eerste helft kreeg SIOL zelfs een penalty. Deze trof geen doel omdat doelman Sven Rietveld de grote man bij de Megenaren was en onder andere deze penalty keerde. "Sven heeft voor ons vandaag de punten gepakt", aldus Ulysses-trainer Sander Janssen. Na 47 minuten zorgde Bernd van de Camp met een benutte penalty voor de enige treffer van de wedstrijd. "We hebben vandaag drie punten gestolen maar deze overwinning smaakt des te lekkerder."

Heijen - Achates 1-2
De Limburgse derby Heijen - Achates stond vandaag op het programma. In de opstelling van Heijen vond een wijziging plaats ten opzichte van vorige week, een opvallende. Vorige week maakte Jorick Roelofs zijn debuut, de 15-jarige doelman. Vandaag keerde Marco Lamers weer terug. En dit had zomaar zijn vader kunnen zijn, Lamers is namelijk afgelopen week 41 geworden. Desondanks de wijziging kreeg Heijen vandaag meer doelpunten tegen dan vorige week. Tweemaal vond Achates (Damien Matulessy en Jeroey Lekatompessy) het net waardoor het binnen een uur 0-2 stond. Tien minuten voor tijd wist Heijen het nog spannend te maken, Renι Reijnen scoorde nog de 1-2. De gelijkmaker viel echter niet meer. Door de overwinning klimt Achates naar een derde plek.

Achilles Reek - HBV 5-1
Achilles Reek haalde uit tegen HBV. In de eerste helft leverden goals van Menno Meijer (1-0), Mathijs van de Steen (2-0) en Jeroen van Sonsbeek de 2-1 op. In de tweede helft breidden Rob van der Wijst, Menno Meijer en Luuk Nelissen de voorsprong uit naar 5-1. "In de tweede helft hadden we een duidelijk overwicht", aldus Achilles Reek-trainer Marco Benneheij. "We hebben ruim gewonnen, maar de uitblinkers waren onze centrale verdedigers Niek van Heck en Mathijs." De komende weken speelt Achilles Reek wedstrijden tegen DSV, SV Milsbeek en OKSV.

SV Milsbeek - DSV 3-2
DSV heeft het tij nog niet weten te keren. Ook tegen Milsbeek werd vandaag verloren. Met 3-2 ging het team ditmaal ten onder. Het betekent het vijfde verlies op rij voor de ploeg uit Sint Anthonis. Trainer Steef Peters baalde ontzettend na de nederlaag. ''De laatste weken hebben we genoeg kansen gehad om punten te pakken. De pest is dat we veel te gemakkelijk en ongelukkig tegengoals krijgen. Op cruciale momenten scoren we zelfs niet. Het zit ook niet echt mee. Wedstrijden als deze win je gezien de krachtsverhoudingen normaal gesproken gewoon. De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg.'' Stijn van den Broek scoorde de twee goals voor DSV.

Bron: Website Herpinia

Herpinia scoorde er lustig op los afgelopen zondag in Overlangel. OKSV werd op eigen veld kansloos met 0 – 6 aan de kant gezet. De promovendus heeft veel blessureleed in haar selectie en Peter van Orsouw moet roeien met de riemen die hij heeft. Ook Herpinia trainer Frank Kuster miste een 5 tal krachten maar zag bij deze wedstrijd weer wat geblesseerde spelers terug komen. Speeltijd kregen ze niet al te veel maar ze komen er weer aan en dat is belangrijk. Verder liet de trainer van in deze wedstrijd A – junior Mike Janssen debuteren in deze derby.

Moeilijk op gang te komen
Herpinia dat met een harde wind in de rug mocht beginnen kon moeilijk tot voetbal komen. Een gelukje was dat in de 7e minuut de defensie van OKSV de bal verspeelde en Willem van Ras in de kluts Jelco Danen aanspeelde, zijn te zachte schot dwarrelde toch langs Frank Vos in de rechter benedenhoek, 0 – 1. Daarna werd er hard gewerkt, af en toe hard gespeeld maar van goed voetbal was geen sprake. Ivo van Aalst en Rick Staassen brachten enig gevaar met afstandsschoten uit spelhervattingen maar zonder overtuiging. Johan van Griensven, doelman Herpinia, stond in het 1e halve uur helemaal droog want kreeg niets te verwerken.

Herpinia gaat beter spelen na 30 minuten
Het laatste kwartier van de 1e helft liet Herpinia de bal beter rond gaan en kon het de bal ook beter in de ploeg houden op het kleine veldje. Er kwamen ook wat mogelijkheden binnen de 16 maar vanwege de drukte kwam de bal niet echt op het doel. Ivo van Aalst, Luuk Rosmalen, Willem van Ras en Jelco Danen knalde maar tegen de verdedigers op of doelman Frank Vos. In de 41e minuut combineerde Herpinia mooi door de defensie van OKSV heen en bracht Rick Staassen de bal bij de vrij lopende Luuk Roosmalen die met een mooie lage schuiver in de rechter benedenhoek de 0 – 2 aantekende. En in de 43e minuut een zo wat gelijk lopende aanval over rechts waarbij Ivo van Aalst rechtsbuiten Rick Staassen in stelling bracht en de bal boven in de linker kruising joeg, 0 – 3. Een mooie goal van Rick Staassen waar ie na zijn lang lopende blessure heel blij mee was. Rust 0 – 3.

Goed 2e helft Herpinia
Met de aftrap voor de 2e helft had Herpinia de harde wind tegen maar het ging juist veel beter spelen. Combineren en balbezit ging nu beter als in de 1e helft. OKSV zocht naar de aansluitingstreffer maar kwam sporadisch in de doelmond bij de gasten, echte kansen bleven uit. Herpinia kon de druk opvoeren en kreeg de mogelijkheden wel. Na 57 minuten lobde Jelco Danen in goede positie over doelman Frank Vos heen maar ook over het lege doel. In de 63e minuut kreeg dezelfde Jelco Danen uit een corner van John Zwaans wel de bal in kluts voor zijn voeten maar schoot nu van dichtbij binnen, 0 – 4. Luuk Roosmalen speelde op het middenveld ook een goede partij en werd alleen voor Frank Vos gezet in de 64e minuut maar nu redde de keeper nog. 1 Minuut later probeerde het Luuk Roosmalen het van ongeveer 24 meter en nu was de keeper kansloos, het zwabberende schot ging heel mooi in de linker benedenhoek, 0 – 5.

Tien Tien Tien of ere treffer
De meegereisde Herpinia supporters wilde wel gaarne een feestje gaan bouwen en wilde dubbele cijfers zien! Echter werd al vrij snel het halve dozijn vol gemaakt en daar bleef het uiteindelijk bij. OKSV bleef knokken voor een eretreffer maar dat zat er niet in vandaag.In de 69e minuut ging Rick Staassen er over rechts vandoor en speelde juist op tijd de bal in de voeten van Jelco Danen die zijn 3e en Herpinia’s 6e doelpunt binnenschoot, 0 – 6. Hierna kreeg Herpinia nog wel wat kansen maar benut werden ze niet meer. OKSV had nog de mogelijkheid met Frank Vos om tegen te scoren, de gebruikelijke eer te redden maar Johan van Griesven maakte het lobje onschadelijk door klemvast de bal van Frank Vos zijn voeten af te pakken.

2e Debutant A junior Herpinia
Nadat Niek Thijssen 2 weken eerder al zijn debuut gemaakt in de basis van Herpinia was het vandaag de beurt aan Mike Janssen, de speler deed aardig mee in de slotfase op het rechter middenveld en paste zich moeiteloos aan bij het aanvallende Herpinia tegen OKSV. Gescoord werd er echter niet meer en uiteindelijk bleef het bij een eindstand van 0 – 6. Aanstaande zondag ontvangt Herpinia SV Milsbeek op sportpark De Wilgendaal in Herpen.